Vær opmærksom på salgspriser langt over gennemsnittet i området

Som udgangspunkt vil sælgere naturligvis sætte en høj udbudspris for at have noget at forhandle med. Men der er også mange andre faktorer, der kan spille ind, når en bolig skal prissættes.
God beliggenhed, stand mv. kan være årsagen til et hus koster mere end områdets øvrige boliger og det er derfor i de fleste tilfælde forståeligt, at boligen ligger i den høj ende af prisskalaen.

Iflg. Boliga.dk bør du alligevel som køber være opmærksom! Det kan nemlig meget vel være at boligen er alt for højt prissat.
Boliga.dk har foretaget en analyse med fokus på forskelle i kvadratmeterpris på boliger solgt i første halvår af 2013 og de som stadig var på markedet i perioden.

På markedet for villaer ses den støre prisdifferentiering mellem solgte og udbudte boliger i det nordjyske, Skagen, hvor husene gennemsnitligt har været udbudt til hele 86,3 mere end, hvad deres naboer fik solgt boligerne til. I både Nordborg på Als og Hirtshals i Vendsyssel er sælgerne ligeledes forventningsfulde og har skruet priserne op med henholdsvis 49,3 og 61,5 % forskel på kvadratmeterpriser

Se statistikken her