For få vender tilbage til Langeland, men måske er der håb

Det er en klassisk praksis, at mange unge rejser fra landet ind til storbyen for at tage deres uddannelse. Hvad der sker efterfølgende er individuelt, men flere ender ofte med at vende tilbage til der, hvor de kom fra i løbet af livet. På landsplan vender 14,3 procent tilbage igen. Tallet på Langeland er dog en del lavere og ligger på omkring otte procent.

Dette kan på mange måder ses problematisk, men øens borgmester Tonni Hansen er de dog ikke alt for pessimistiske. Tallene for 2017 er endnu ikke gjort op, og her håber han på, at den negative tendens bliver ændret. De har både billige boliger og masser af natur, så dette har ikke været årsagen til, at familierne ikke vender hjem. Årsagen er i stedet blandt andet, at øen ikke har kunne tilbyde attraktive jobs til de tilflyttende, hvilket vægtes højt, hvis man skal have den økonomiske situation til at køre rundt i en børnefamilie.

Analysen, der er foretaget i hele landet, peger på, at gode jobmuligheder, attraktive og tilgængelige boliger, gode faciliteter og børneomsorg samt natur er noget af det, der får folk til at flytte til eller tilbage til et område.

Vil du vide mere om Langelands situation eller undersøgelsen, så læs hele artiklen her.

Leave a Reply