Så langt er byggeriet på Grønttorvet

Vi har tidligere skrevet om byggeriet på grønttorvet og her kommer en update på, hvor langt de er nået. Det tidligere Grønttorv i Valby er i gang med en stor ombygning til et boligområde. Selvom der er langt i mål, så kan man allerede nu så småt begynde at ane, hvordan den nye bydel i Valby kommer til at se ud. Der er allerede flyttet folk ind i de første 280 lejligheder og ved månedens udgang flytter der yderligere 100 familier ind.  De lejligheder der allerede nu er beboede eller indflytningsklar består af lejeboliger, andelsboliger og ejerlejligheder. Bygningen af et alment boligbyggeri og mindre lejligheder er også påbegyndt. Det færdige byggeri kommer dermed til at huse en god blanding af forskellige mennesker.

På trods af, at bydelen er ved at tage form, så ligner ned stadig på mange måder en aktiv byggeplads. Det er derfor umuligt at undgå byggepladsens larm og støj. Dette må beboerne leve med indtil 2021, hvor det nye Grønttorv efter planen skal stå helt færdigt. Indtil videre holder byggeriet sig til tidsplanen.

Midt i området, hvor boliger skyder frem, kommer der til at ligge en 23.000 kvadratmeter stor park, hvor planterne kommer til at have associationer tilbage til det gamle Grønttorv, som lå på arealet tidligere. De første træer plantes til parken i oktober. Udover dagligvareindkøb, daginstitutioner og butikker kommer der også til at blive bygget en skole i området ved Grønttorvet.

Læs mere om områdets udvikling og se billeder og et kort indslag på tv2lorry.dk.

Leave a Reply