Svært at få fat i populære boliglån

De nye regler for udlån, der gælder fra. 1 oktober, gør det sværere for boligkøbere og boligejere at få fat i et realkreditlån med fleksibel rente og afdragsfrihed, hvis hustandens samlede gæld er stor.
Således lyder det fra Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom i Nordea Kredit. Så skal du ud og låne penge til drømmeboligen, kan det være en god idé du sætter dig ind i de nye regler for udlån.
Hvis man har gæld som er mere en fire gange så stor som husstandsindkomsten, kommer man ind under reglerne, for så har man tilsyndeladene det man kalder et risikabelt lån. Med gæld tænkes der på den samlede gæld – altså både kassekredit, boliglån, eventuelle billån, kassekredit og andre lån.
Hvis du som enlig tjener 350.000 årligt må du altså ifølge de nye regler ikke have en samlet gæld på over 1,4 millioner kroner til bolig, bil og banklån, hvis du ønsker et lån uden afrdrag eller med variabel rente i Københavnsområdet eller i Århus
Folk, der ønsker at købe bolig med fastforrentet lån, går fri af reglerne, der har virke i 17 københavnske kommuner og Århus kommune.

Læs mere om det nye regelsæt her

Leave a Reply