Et nybyggeri er ikke altid en dans på roser – Mange byggerier er fulde af fejl

Et nybyggeri ses for mange som opfyldelsen af en boligdrøm –  men mange byggerier er fulde af fejl ” Et fejlfrit byggeri eksisterer ikke, selv om alle entreprenører bestræber sig på det. Der er altid mindre ting du kan påpege” lyder det fra Jeanette Mikkelsen, bygningsinstruktør hos Bolius Boligejernes Videncenter.

Det skal du være opmærksom på som køber:

Nye købere vil ofte være opmærksomme på fejl i overfladen (ridser vægge, hakker i gulve og i det hele taget om alt tager sig pænt ud.), men bygningsinstruktøren påpeger, at køber skal huske at undersøge bagvedliggende fejl ved evt. isolering eller lign. og påpege disse ved overdragelsesforretningen.

Stigning af indsendte sager

Ankenævnet håndterer ikke sager om nybyggeri, i stedet delrenoveringer såsom som udskiftning af køkkener, gulve eller vinduer. Der er modtaget 327 sager i første halvår af 2013 og udviklingen tyder på en yderligere stigning ift. 2012.
Iflg. Sekretariatschef, Louise Larsen, er der en klokkeklar sammenhæng mellem antallet af sager, der indsendes til ankernævnet og de økonomiske konjunkturer. Netop derfor forudser man også en stigning af indsendte sager i 2013.
Læs hele artiklen på business.dk